Poštovane kolege,

Sa zadovoljstvom Vas obaveštavamo da je potpisan ugovor o reciprocitetu izmedju ESMO i UMOSa za 2015/2016 godinu. Ovim ugovorom je za članove UMOSa obezbeđeno smanjenje godišnje ESMO članarine za 2015/2016 godinu na 75 EUR (umesto 175 EUR) za kategriju punopravnog člana i na 75 EUR (umesto 100 EUR) za kategoriju pridruženog člana.

Članstvo u ESMO nudi veliki broj pogodnosti kao što su:

  • 1 snižena kotizacija za ESMO kongrese
  • Dostupnost internet portalima kao što je edukativni i naučni portal OncologyPRO, čime se omogućava pristup različitim izvorima informacija uključujući i stručne časopise (npr. Annals of Oncology).
  • Dostupnost raznim priručnicima koje izdaje ESMO
  • Dostupnost ESMO preporuka vezanih za onkološku terapiju različitih maligniteta I preporuka za prevenciju I lečenje neželjenih efekata onkološke terapije, kao I preporuke za lečenje simptoma odmakle maligne bolesti
  • Online instrumenti za pomoć u lečenju u svakodnevnoj praksi i mnoge druge (lista pogodnosti koju donosi clanstvo u ESMO data je u atačmentu)

Obaveštavamo Vas da je na ESMO sajtu postavljen prevod na srpski jezik dva važna dokumenta koja je izdao ESMO:

  1. ESMO Medical Oncology position paper, objavljen u januaru 2014. godine u Annals of Oncology ( A. Popescu et al. The current and future role of the medical oncologist in the professional care for cancer patients: a position paper by the European Society for Medical Oncology (ESMO) Annals of Oncology 0: 1–7, 2014) i
  2. ESMO-ASCO kurikulum za internističku (medikalnu) onkologiju ažuriran 2010. godine.

 

Važna inforamcija je i to da je Internistička (medikalna) onkologija prepoznata kao posebna specijanost i u Srbiji 2013. godine, a da je 2014. godine trajanje specijalizacije usklađeno sa ESMO/ASCO preporukama i produženo na 5 godina.

Postupak učlanjenja UMOS člana u ESMO (po sniženoj članarini) je sledeći:

Uplatite članarinu UMOS-a što pre (uplatnica u prilogu)

Na sajtu ESMO-a idite na Membership, Renew your membership, ESMO IN YOUR COUNTRY

Pronađite ESMO-UMOS-i tamo je tekst o dogovoru oko članarine.

Izaberite UMOS i pojaviće se iznos od 75 eura.