Poštovane koleginice i kolege, dragi prijatelji,

UMOS Škola za karcinom pluća pokazuje veliku čvrstinu i ogromno strpljenje, koje se jedino može meriti sa vašim! Posle bar dva odlaganja, evo nas sada pred definitivnim datumom održavanja: 15. i 16. april 2022.g. su termin održavanja IV UMOS Škole za karcinom pluća, u hotelu Hilton, u Beogradu, sa početkom u petak 15.04. u 11.00 i završetkom u subotu 16.04. u 13.00 časova.

Ovi datumi su kompromis izmedju dvogodišnjeg kašnjenja Škole, zaista teške i nepredvidive epidemiološke situacije, predvidjanja, očekivanja i nadanja, da će se stanje u našem regionu, a posebno u Beogradu, smiriti do mere da ovakakv vid sastanaka bude moguć.

Sastanak je akteditovan još prošle godine, program je spreman, inovativni pristup je u tome da nema klasičnih predavanja, već podsticajnih petominutnih prikaza pacijenata, a potom sledi strukturisana ali i slobodna diskusija u panelu. Ukupno osam sesija, osam okruglih stolova posvećenih molekularno-ciljanoj i imunoterapiji je pred nama u dva dana rada. Za svaki okrugli sto definisano je tri do šest tema za diskusiju.

Naš cilj je da prikažemo i kroz diskusiju približimo učesnicima sve savremene aspekte molekularno–ciljane i imunoterapije odmaklog karcinoma pluća, jer su to stavovi koji danas oblikuju kliničku praksu i u našoj zemlji, i pokazuju stalni napredak, u širenju populacija bolesnika koji su kandidati za primenu ovih klasa lekova.

Veoma je važno napomenuti da će sastanak biti održan poštujući sve preporučene epidemiološke mere za boravak u zatvorenom prostoru. Očekujemo da ćete poneti na sastanak svoje potvrde o vakcinaciji, ili u slučaju da niste vakcinisani, da ćete se pred dolazak testirati, kako bi doprineli opštoj bezbednosti učesnika.

Kotizacija za učešće je besplatna, ali je registracija svih učesnika obavezna.

Sastanak je akreditovan od strane zdravstvenog saveta Srbije sa 5 bodova za aktivne učesnike i 9 bodova za predavače.

Srdačno vas sve pozivamo u  Beograd, na ovaj interaktivni sastanak, ali i na druženje, i veoma se radujemo vašem dolasku!

 

Moderatori  IV UMOS Škole za karcinom pluća

  1. Davorin Radosavljević
  2. Bojan Zarić
  3. Jelena Spasić

..

⇒ Sve dodatne informacije (program, registracija…) možete pronaći klikom na UMOS 2022 – Škola pluća.