Zadovoljstvo mi je da Vas obavestim da ove godine organizujemo drugi “Simpozijum za Istočnu Evropu i Balkan o suportivnoj terapiji obolelih od malignih oboljenja”, 1. i 2. decembra 2017. godine u hotelu Falkensteiner.

Simpozijum će predstaviti savremene vodiče za lečenje najtežih simptoma maligne bolesti i najčešćih komplikacija onkološke terapije. Cilj simpozijuma je da ukaže na važnost očuvanja kvaliteta života pacijenta i porodice tokom maligne bolesti i onkološkog lečenja. Predavači su vodeći eksperti iz regiona, Evrope i Amerike, većina kao prvi autori vodiča iz ove oblasti. Prošle godine Simpozijumu je prisustvovalo 154 učesnika iz 14 zemalja regiona istočne Evrope i Balkana. Simpozijum je namenjen lekarima svih specijalnosti koji učestvuju u lečenju obolelih od raka i medicinskim sestrama. Više detalja možete naći na sajtu Simpozijuma.

Organizator Simpozijuma je Udruženje Medikalnih onkologa Srbije (UMOS). Pokrovitelji su: Kancerološka sekcija Srpskog lekarskog društva, Multinacionalna asocijacija za suportivnu terapiju obolelih od malignih oboljenja (MASCC), Evropska škola Onkologije (ESO) i Evropsko udruženje za ginekološku onkologiju (ESGO).